FireBoard
Dobrodošli, Gost
Prosimo Prijava ali Registracija.    Ste izgubili geslo?
Pomoč pri slabem počutju (1 bere) (1) gost
Pojdi na dno Objavi odgovor Priljubljenih: 0
TEMA: Pomoč pri slabem počutju
Zupe (Uporabnik)
Fresh Boarder
Objav: 2
graphgraph
Uporabnik trenutno ni prijavljen Kliknite tu za ogled profila tega uporabnika
Pomoč pri slabem počutju pred 3 Let, 1 Mesec Karma: 0  
Zdravo

Zanima me, kaj bi lahko bil razlog, da se čez dan počutim zelo zaspano, slabo spim, se težko skoncentriram, pridobivam na telesni teži-kjub pravilni uravnoteženi prehrani, nisem motiviran za trening in se po telesnih naporih zelo počasi regeneriram?

Pred 1,5 leta sem treniral ogromno v kombinaciji z neuravnoteženo prehrano in sem se po mojem mnenje pretreniral. To sem vlekel še nekaj časa, potem pa si v oktobru in novembru privoščil počitek z vmesnimi lažjimi treningi (gre za vzdržljivostne športe). Mislil sem, da se bo stane izboljšalo pa se ni.
Trenutno je malo bolje, saj imam na občasne dneve tudi zelo dobre noge, vendar se potem lahko spet kar veliko časa spet počutim slabo. Obiskal sem zdravnika ter naredil hematogram in TSH, ki pa ni pokazal nobenih nepravilnosti. Zdravnica me noče poslati k endokrinologu, zato se obračam z vprašanjem na vas.

Poleg tega me zanima (vprašanje predvsem za g. Mraka) kako čimbolj pospešiti regeneracijo, sploh v primeru, da imam 2 treninga na dan in kaj narediti za čimuspešnejši nastop na tekmi (zanima me predvsem suplementacija ter tehnike za regeneracijo).

lp

Prijavi moderatorju   Zabeleženo Zabeleženo  
  Administrator je onemogočil pisanje neprijavljenim uporabnikom.
marko (Admin)
Admin
Objav: 59
graphgraph
Odg:Pomoč pri slabem počutju pred 3 Let Karma: 4  
Slabo počutje je vzrok nekaterih fizioloških in živčno mišičnih sprememb v telesu zato predlagam, da napravite analizo krvi, saj se občasno lahko zgodi, da so odstopanja v kratkem času visoka.
Če se zavedate, da ste pred 1,5 leta treniral in niste imel uravnotežene prehrano potem veste, da "mašina" brez goriva ne gre.
Jaz se ob takem počutju ne bi odločal za 2x trening na dan, ker s tem še bolj izčrpate organizem in mu ne zagotovite ustrezne obnove, niti ne bi razmišljal o tekmovalnih dosežkih, ker je tekma zelo visok stres.
Suplementacija:
Zjutraj:Miltivitamin - C vitamin posebej
Pred treningom: BCAA - aminokisline
Po treningu: l- glutamin 5g po 20 minutah obrok ali shake v razmerju 70%OH in 30% B.
Pred spanjem: l - glutamin 3g

lep pozdrav
Marko Mrak

Zupe (Uporabnik)
Fresh Boarder
Objav: 2
graphgraph
Odg:Pomoč pri slabem počutju pred 3 Let Karma: 0  
Hvala za odgovor.
Opisan način suplementacije že uporabljam in ravno zato se čudim, koliko časa telo/glava potrebuje, da se vrne v prvotno stanje. Treningov 2x na dan prav tako ne delam, ampak treninge prilagodim počutju. Upam pa, da se bo stanje čimprej izboljšalo in da bom lahko spet normalno treniral.

Bom pa probal v vsakem primeru čimprej obiskati endokrinologa (če ne na napotnico pa na lastne stroške), ker hematogram in tsh nista pokazala nobenih odstopanj.

Kakšno je vaše mnenje o HMB v kombinaciji z BCAA in glutaminom za boljšo regeneracijo pri vzdržljivostnih športih? V planu Petra Mankoča sem opazil, da ga je uporabljal, vendar je v njegovem treningu veliko večji povdarek na pilometriji in moči, zato ne vem če bi bil HMB koristen tudi zame.

lp

Pojdi na vrh Objavi odgovor
Poganja FireBoardberite zadnje objave na svojem namizju