FireBoard
Dobrodošli, Gost
Prosimo Prijava ali Registracija.    Ste izgubili geslo?
Odg:Pretreniranost (1 bere) (1) gost
Pojdi na dno Objavi odgovor Priljubljenih: 0
TEMA: Odg:Pretreniranost
robi.janezic (Uporabnik)
Fresh Boarder
Objav: 10
graphgraph
Uporabnik trenutno ni prijavljen Kliknite tu za ogled profila tega uporabnika
Pretreniranost pred 3 Let, 1 Mesec Karma: 0  
se mi zdi da ta stvar še najbolš spada sem.
u glavnem me zanima kako je s pretreniranostjo...mislm da sem namreč padel v to,ker energije ni,telo je utrujeno lakota pa je nenormalna. treniral nisem že dobre tri tedne v katerih počivam in jem velike količine OH. dobil sem tudi nekaj kilogramov,zanima pa me koliko časa bo ta zadeva še trajala??

Prijavi moderatorju   Zabeleženo Zabeleženo  
  Administrator je onemogočil pisanje neprijavljenim uporabnikom.
Rok (Uporabnik)
Fresh Boarder
Objav: 14
graphgraph
Odg:Pretreniranost pred 2 Let, 11 Mesecev Karma: 1  
Odpravljanje stanja pretreniranosti je lahko precej dolgotrajno, odvisno od tega kako dolgo že traja to stanje utrujenosti, pomanjšane zmogljivosti. Stanje pretreniranosti ni nujno da je samo posledica pomankanja OH ali praznih zalog glikogena, seveda pa je lahko eden izmed pomembnih razlogov. Večjo pozornost je potrebno nameniti predvsem količinam (trajanjem, pretečenim km...ipd.) in primerni intenzivnosti (hitrost, % 1RM..ipd) treninga. Priporočam zoževanje treningov tako s stališča pogostosti, kot tudi zgoraj omenjenih dejavnikov. Kratkotrajna pretreniranost bi morala izginiti po tednu ali dveh, medtem ko lahko dolgotrajna traja precej dlje časa (več mesecev). Pri dolgotrajni pretreniranosti gre predvsem za problem porušenega delovanja hormonskih žlez in vegetativnega živčnega sistema. Težko je na pamet reči kaj bi v vašem primeru bilo najbolje, saj niti ne vemo s čim se ukvarjate, kako pogosto, stopnja treniranosti, ... Vsekakor je nujen počitek, uravnovešena prehrana z vitaminskimi & mineralnimi dodatki in nekaj lažje/zmerne aktivnosti.

Se opravičujem za zakasnel odgovor in upam da ste to stanje že vsaj delno prebrodili.

LP

robi.janezic (Uporabnik)
Fresh Boarder
Objav: 10
graphgraph
Odg:Pretreniranost pred 2 Let, 11 Mesecev Karma: 0  
lep pozdrav še enkrat,

hvala za odgovor...informacije so mi prišle zelo prav,kljub temu sem zadnje dni povečal vnos vitaminov in stanje se je izboljšalo in energija se je vrnila..se je pa celotna stvar vlekla kar slabe dva meseca vendar je zdaj minila...še enkrat hvala za odgovor

Lp

Pojdi na vrh Objavi odgovor
Poganja FireBoardberite zadnje objave na svojem namizju